شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

آیت‌الله مقتدایی با انتقاد از عدم حضور علمای برجسته در شهرستان‌ها گفت: محروم شدن مردم و محافل علمی شهرستان‌ها از حضور علمای برجسته خسارات بزرگی را به دنبال دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله مقتدایی پیش از ظهر امروز در مراسم نکوداشت، شیخ اعظم  انصاری که  در مدرسه عالی خاتم الاوصیا‌(عج) قم برگزار شد، ضمن تبریک عید غدیر اظهارداشت: امام رضا (ع) در روایتی فرمودند روز غدیر، روز اتمام و اکمال دین بوده و اصل ولایت است .

وی افزود: پیامبر‌(ص) در روز غدیر دست علی‌(ع) را بلند کردند و به مردم ابلاغ نمودند  یکصد هزار نفر صدای رسای پیامبر‌(ص) را شنیدند ، و تایید کردند که پیامبر‌(ص) فرمود؛ هر کس که من مولای او هستم علی مولای اوست .

عضو شورای‌عالی حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از وظایف بزرگ انبیا، انجام رسالت و تبلیغ رسالت الهی بوده و از مهمترین ویژگی های انبیا شمرده می شود .

آیت الله  مقتدایی با اشاره به داستان حضرت نوح افزود: حضرت نوح‌(ع) یک مبلغ و مامور از جانب خداوند برای ابلاغ رسالت الهی بود که بسیار مورد آزار و اذیت قرار گرفت؛ اما همه انبیاء کار رسالت را با تحمل سختی‌ها انجام می‌دادند.

وی افزود : نبی مکرم اسلام‌(ص) می‌فرمود هیچ پیامبری به اندازه من مورد اذیت و آزار مردم قرار نگرفت، ولی آن حضرت وظیفه خود را انجام دادند و بعد از آن ائمه معصومین‌(ع) یکی پس از دیگری در اوج آزار و اذیت، کار تبلیغی خود را انجام می‌دادند.

*علمای اسلام وظیفه تبلیغ را بر عهده دارند

دبیر دوم شورای عالی حوزه با شاره به دوران زندگی امام حسین‌(ع) گفتند : امام حسین‌(ع) با فدای جان خویش از اسلام و دین پیامبر‌(ص) حفاظت کردند و بعد از ائمه معصومین‌(ع) علمای اسلام هستند که وظیفه تبلیغ را بر عهده دارند .

وی با اشاره به تلاش گسترده علمای برجسته شیعه اظهار داشت: هرکدام از علمای برجسته تشیع با تحمل شکنجه‌ها و سختی های بسیاری در راه اسلام جانفشانی کردند  تا این انقلاب سر و سامان گرفت .

*انتقاد از عدم حضور علمای بزرگ در شهرستان‌ها

آیت الله  مقتدایی با انتقاد از خالی بودن شهرستان ها از حضور علمای برجسته گفت : متاسفانه این امر در عصر ما ضعیف شده است به طوری که در سابق وزنه های علمی در شهرستانها حضور داشتند ولی امروزه این گونه نیست و این یک خسارت بزرگ است و اگر همین طور جلو برویم ضرر خواهیم کرد .

وی بیان داشت: باید با برنامه‌ریزی‌های صحیح تلاش کنیم، این سلسله گران قدر همچنان حفظ شود و آن را پویا کنیم.

*ضرورت درس اخلاق برای طلاب

آیت‌الله مقتدایی درس اخلاق را یکی از ضرورت های حوزه علمیه برشمرد و گفت: باید طلاب ساخته شوند، ، روش های تحصیلی و زهد و تقوای علمی، در معاشرت ها را درک کنند .یکی از کسانی که در اوج تقوا بوده مرحوم شیخ انصاری است.

عضو خبرگان رهبری اضافه کرد: مرحوم شیخ انصاری از همان ابتدا شروع به علم آموزی کرده و کتاب ‌های فراوانی از جمله مطول را 40 دوره خوانده و مباحثه کرده است .

آیت الله مقتدایی ادامه داد: در مواجهه یکی از علمای دزفول با شیخ انصاری، در خصوص نماز جمعه، دوازده دلیل را برای وجوب نماز جمعه در زمان غیبت بیان می‌کند، که همه قبول می کنند و بعد هر دوازده دلیل را پاسخ می گوید.

*طلاب بدانند از درس چه کسی استفاده کنند

وی بیان داشت: شیخ انصاری از دروس «سید مجاهد و شریف العلما» استفاده‌های فراوان می‌کند و بعد از مدتی وارد ایران می شود و به شهرهای ، بروجرد ، تهران ، مشهد و کاشان سفر می‌کند و با درس مرحوم نراقی آشنا می‌شود.

آیت‌الله مقتدایی خاطر نشان کرد : سید حسین کوه کمره ای زمانی که درس شیخ انصاری را می‌بیند به شاگردانش می گوید درس این جوان بالاتر از من است، برویم درس ایشان که همه می روند درس شیخ اعظم شرکت می‌کنند.

دبیر دوم شورای عالی حوزه بیان داشت: میرزای شیرازی ، نیز در دروس شیخ انصاری شرکت کرده و از آن بهره های بسیاری برده است.

آیت الله مقتدایی گفت : شیخ انصاری با دو بال تقوا و زهد، همراه تحصیل علم به درجات عالی رسید و هیچ کس جایی نمی رسد مگر اینکه تقوای الهی را داشته باشد .

وی با اشاره به میزان بالای تهذیب نفس و دقت علمی شیخ انصاری گفت: شیخ اعظم درس را به مدت کوتاهی تعطیل می کند، میرزای شیرازی بعد از درخواست های شاگردان به سراغ شیخ می رود، و از استاد می پرسد ، چرا درس را تعطیل نموده اید.

عضو شورای عالی حوزه یادآور شد:: شیخ انصاری می گوید که اعتراضاتی که در درس می شود را بررسی می کنم، شاید من هم به کسانی که اعتراض می کنم ، اگر زنده باشند اعتراض های ما را نپذیرند و پاسخ دهند و لذا درس را تعطیل کردم. در اینجا مرحوم میرزای شیرازی به او می گویند که اشکالات شما با آنها خیلی فرق دارد ، چرا که ایرادات شما به علمای گذشته در حضور مجتهدین ایراد می شود و از آن دفاع می شود و کوچکترین حرف شما اگر ایراد داشته باشد، مورد اعتراض علما قرار می گیرد .

* تقوای شیخ انصاری

وی خاطر نشان کرد : در یک جلسه ای صاحب جواهر وقتی مریض می شوند می بیند که شیخ نیست می گویند بروید دنبال شیخ، وقتی مراجعه می‌کنند می‌ببنند که او کنار حرم امام علی (ع) برای استادش دعا می‌کند به او می گویند؛ صاحب جواهر شما را می خوانند، وقتی می آیند، صاحب جواهر دست او را می گیرد و می گذارد روی قلبش و می گوید او بعد از من مرجع تقلید است، ولی زهد علمی شیخ اجازه نمی دهد ، و به «سیدالعلما» که در شهر بابل است نامه می‌نویسد و می‌گوید؛ ‌شما مرجع هستید، سید العلما در جوابی به نامه شیخ انصاری می گوید؛ من مدتی درس را کنار گذاشتم ، و شما هنوز در حوزه هستید و مرجعیت را بپذیرید .

وی افزود: شیخ انصاری علاوه در زهد علمی ، زهد در وجوهات و خمس و زکات داشته و به مادر بزرگوارشان فوق العاده احترام می گذاشته، روزی مادرش به او تندی می کند که این همه وجوهات دست تو می رسد ، چرا به برادر خودت کمک نمی کنید ، شیخ انصاری می گوید آیا می توانم به برادر خودم بیشتر از طلبه دیگران بدهم، اگر خودت می توانی مسئولیت قیامت را بپذیری قبول کن و پرداخت کن .

آیت‌الله مقتدایی خاطرنشان کرد: شیخ انصاری هیچ تصرف شخصی در وجوهات نکرد. روزی در هدایایی که از طرف تجار بغداد ارسال ‌شد ، و به او می گویند؛ پولی که برای شما ارسال شده، از پولی است که خمس آن پرداخته شده است مرحوم شیخ می گوید یک عمر فقیرانه زندگی کردم نمی خواهم در آخر عمری اسم من از دفتر فقرا خط بخورد و من می خواهم از مقام آنها برخوردارباشم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha